Паркоместата са новите пентхаус апартаменти в САЩ.

Едно от тези желани паркоместа в елитния квартал на Бостън - Бийкън хил, в момента се продава за 650 000 долара, според Bates Real Estate Report.

Ако бъде продадено на обявената за него цена, това ще бъде най-скъпото паркомясто, продавано някога в града. То ще бъде по-скъпо от половината апартаменти на пазара в Бостън, според Bates.

Обявата идва след поредица от рекордни продажни цени за паркоместа в големи градове отвъд океана на фона на недостига на места, където богаташите искат да паркират спокойно своите автомобили Ferrari и Bentley.

В Ню Йорк най-малко в две нови сгради, и двете в квартала Сохо, се продават паркоместа на цени от 1 млн. долара или повече. Няколко паркоместа в Сан Франциско пък са с цени от доста над 100 000 долара.

Вижте още: Продават паркоместа за по 1 млн. в Ню Йорк

В обявата паркомясто номер 236 е представено като "много рядка възможност за закупуването на място за паркиране в Бийкън хил в популярния гараж на улица Бримър."

Според Bates, друго паркомясто в същия гараж е било продадено през октомври за 390 000 долара.

Разбира се, за 650 000 долара някой богаташ би могъл да си купи две Ferrari-та и просто да кара иконома си да намира къде да ги паркира на улицата.