В Германия, на 50 км източно от Дрезден, се продава... едно село. Този, който някога си е мечтал да притежава цяло населено място, сега може да реализира мечтата си. Либон, така се казва селцето, което се предлага в аукционната интернет-къща eBay.

Търгът за село Либон, в германската провинция Саксония, изтича след по-малко от месец. Който го спечели, ще се сдобие с голяма къща с двор и плевник, с прекрасна детска площадка, басейн, малък магазин и езерце.

Табелите с името и улиците в малкото населено място остават собственост на регионалните власти в провинция Саксония. Едниствените жители на Либон в момента са Карстен Шмид и неговото семейство. Ако действително намерят купувач, са готови веднага да си стегнат куфарите и да се преместят в близост до Котбус.

Карстен Шмид, продавач и жител на Либон, казва: "Селото е особено подходящо са многочленно семейство или за инвеститори, а дори и за някои известни личности, които пътуват из нашия регион и изведнъж се влюбват в мястото."

От началото на Либон до неговия край се измерват само 250 метра. Но те са изпълнени с истинска романтика.

Карстен Шмид, продавачът, заявява: "Спокойствието тук е невероятно. Не можете дори да си представите нещо по-добро. Няма и досадни съседи."

Селцето има история, която започва още в далечната 1332-ра година. В него обаче никога не са живяли повече от 25 души, съобщава БНТ.

Това е втората подобна оферта за месеца. Както по-рано съобщи Profit.bg във Великобритания беше предложено за продажба живописно селце в графство Хармшир. В офертата са включени триетажна луксозна вила, 22 къщи и вили, две ковачници, магазин, развлекателен център за деца и крикет- клуб, както и прилежащите земеделски земи, а цената беше 22.5 млн. паунда.