Елитна офис сграда в центъра на Вашингтон беше предложена за продажба с първоначална цена от 100 млн. долара. Нейната история е пряко свързана с разразилата се през 70-те години на миналия век афера Уотъргейт , довела до оставката на президента Ричард Никсън.

Офис сградата от комплекса е един от най-престижните обекти в сферата на елитните недвижими имоти в света, обяснява Джон Уайнс от Savills.

Аферата Уотъргейт е свързана с незаконни действия на Комитета на Републиканската партия по време на избирателната президентска кампания през 1972 г.

Тогава представители на щаба на президента Ричард Никсън се опитват да монтират подслушвателно устройство в щабквартирата на Демократическата партия в хотел Уотъргейт във Вашингтон.

На 27 юли 1974 г. Конгресът на САЩ открива процедура на импийчмънт на избрания за втори мандат президент Ричард Никсън във връзка с тази афера. Ричард Никсън не успява да докаже убедително, че няма нищо общо с аферата, и подава оставка като президент (август 1974), което е прецедент в американската политическа история. Конгресът на САЩ приема закон, с който се прекратява разследването на делото и се забранява Никсън да бъде обект на разследване.