Необикновен имот се появи на щатския пазар – група от малки острови, разположени край бреговете на Кънектикът, които предлагат гледка към Манхатън, се продават за 78 млн. долара.

След години на закупуване на имоти в района, Кристин и Едмънд Стоклейн решават да продадат по-голямата част от това, което притежават, а именно осем острова, част от архипелага Thimble, който се намира край бреговете на Бранфорд.

Най-големият от веригата острови – Rogers, е с площ от малко над 32 374 кв. м и предлага дом, построен на 1207 кв. м около 1900 г.

Домът с десет спални е реновиран и разполага с плувен басейн и тенис корт, а голф игрището му е проектирано от легендарния голфър Джак Никлаус.

Тъй като островът е достатъчно голям, на него са разположени още къща за гости с четири спални, два кея, оранжерия и арт студио.

Друг остров от архипелага, който собствениците продават, е Wheeler. Въпреки че той е значително по-малък – с площ от 3237 кв. м, все пак разполага с къща с осем спални.

Симпатичен пешеходен мост свързва двете части на остров Cut-in-Two, който също е на пазара. На него са построени две къщи.

В цената от 78 млн. долара, която семейство Стоклейн иска за островите, се включва и имот на първа линия на континента, който е с площ от 9388 кв. м. Той разполага с частен док за лодки, както и няколко къщи, включително викторианско имение.

Вижте още: Те притежават най-скъпите частни острови

Остров Reel е един от най-малките, включени в списъка за продажба, като засега не е урбанизиран.

Кристин Стоклейн прекарва десетилетия в придобиване на групата от острови, които предлагат зашеметяваща гледка към Манхатън.

През 1970 г. Джон Свенингсен, бившия й съпруг и основател на компанията Amscan Holdings, купува остров West Crib. Когато той умира през 1997 г., тя решава да купи и други острови от архипелага.

През 2003 г. придобива остров Rogers за 22.3 млн. долара, чиято цена е рекордна. След това харчи още 30 млн. долара, за да купи останалите острови, като влага в тяхното озеленяване, инфраструктура и ремонти за домовете дори още по-голяма сума от вече споменатата.

Стоклейн използват островите, за да канят приятели през лятото. Днес обаче те имат новопридобит имот в щата Вашингтон и планират да прекарват повече време там.

На цялата група от острови от архипелага Thimble се смята, че има около 80 къщи. Не е ясно обаче колко от тях все още съществуват, както и колко точно струват, защото подобни имоти изключително рязко влизат в продажба.

"Това е една наистина прекрасна колекция от уникални частни острови“, казва Шели Третер от аукционна къща Sotheby's. „Пътувал съм навсякъде по света и не съм виждал нищо подобно. Семейството е построило красиви къщи на повечето от островите и именно това ги прави специални“, посочва още той.

От брега на Кънектикът пътуването до всички осем острова за продажба е около пет до десет минути с лодка. Ако вземете хеликоптер от Манхатън, разстоянието е само 20 минути.