Съдия-изпълнител обяви за публична продан вилата на осъдения сръбски бизнесмен Миролюб Гаич в Каварна.

Офертите за имота ще бъдат отворени в Районния съд в Добрич на 16 юли. Наддаването за обекта, който включва терен от 4400 кв/м, двуетажна масивна сграда, портиерна, гараж, тенис корт, площадки, тераси и алеи, ще започне от 438 000 лв.

Вилата е на 300 метра от морския бряг, според публичното обявление. Със средствата от продажбата ще бъдат удовлетворени вземания на “Югоагент-Добрич“-ООД, обявено в ликвидация, на което Гаич е бивш управител и мажоритарен собственик.

Имотът вече беше предлаган няколко пъти на търг, като първоначалната му цена надхвърли 1 млн. лева, но кандидат-купувачи не се явиха.

БГНЕС припомня, че Окръжният съд в Добрич наскоро наложи наказание “пробация“ и глоба от 800 лева на бизнесмена за неплатени данъци, докато е бил управител на “Югоагент-Добрич“.

В момента той излежава и четиригодишна присъда в трудово-поправително общежитие във Варна за измамата на вложителите в инвестиционния фонд “Югоагент-вложение“. Гражданско дело срещу Миролюб Гаич пък води и Комисията "Кушлев" за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по чието искане са запорирани имоти.