Продажбите на нови жилища в САЩ с 16.5-годишен минимум

607
Продажбите на нови жилища в САЩ с 16.5-годишен минимум

Продажбите на нови жилища в САЩ са се понижили до нов 16.5-годишен минимум през изминалия месец, показват изнесени днес данни на търговското министерство.

Те са се понижили с 8.5%, до 526 000 на годишна база, което бе и най-ниското им ниво от октомври 1991 година насам.

Средната продажна цена на жилищата в САЩ е паднала с 13.3% през март на годишна база, което бе и най-голямото им понижение от това през юли 1970 година - в размер на14.6%.

Това бяха поредните лоши данни за състоянието на пазара на недвижими имоти в САЩ, след данните за продажбите на съществуващи домове, отчели понижение с 2% за изминалия месец.

Най-голям спад са регистрирали продажбите в Североизточните щати, където те са намалели с 19.4%, следвани от тези в Средния Запад с 12.5%.

Други изнесени макроданни посочиха, че продажбите на дълготрайни стоки са се понижили за трети пореден месец през март - с 0.3%.

В отделен доклад стана ясно, че молбите за помощи за безработица са се понижили с 33 000 до ниво от 342 000 за изминалата седмица.

Данните са тревожни, на фона на изнесената успокоителна реч от президента Буш, който във вторник заяви, че щатската икономика не е в рецесия, просто забавя ръста си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg