Проектът Edeland Ridgeа се развива върху парцел от 16 дка. Състои се от четири двукорпусни жилищни сгради на 5 етажа , с общо РЗП 19000 м2 и 360 жилища, и четиризвезден хотел с 90 стаи и РЗП 8000 м2.

Намира се на входа на голф комплекс с 18 дупки (предстоящо откриване - есента на 2008) в района на Банско, в подножието на парк "Пирин". В района се проектират още 4 голф игрища, втори кабинков лифт в Банско и съвсем нов ски курорт в м. Кулиното.

Визията на сградите е класическа "алпийска". Проектирана е така след проучване мнението на крайните клиенти чрез партньорите при продажбите (агенции за недвижими имоти). Според тях клиентът търси престиж и лукс, който асоциират с визията на класическа сграда за алпийските курорти.

Строителните материали и технологии са съвременни, от висок клас (австрийски тухли, немски фасадни топлоизолационни системи и дограма и т.н.). Постигната е максимална енергийна ефективност на сградата с цел оптимизиране стойността при поддръжката и стопанисването на жилищата при бъдещето им отдаване под наем.

Цените на жилищата на първи етап са със средна стойност от 1350 E/м2.

Поради услугите, които се предлагат в хотела (СПА и конферентен блок) и характерните особености на района (ски и голф), комплексът е оптимизиран да бъде all season. Това предполага по-висока доходност от отдаване под наем и по-висок растеж на цените на имотите.