Плановете на известния американски милиардер Доналд Тръмп да построи най-голямото голф игрище в света в Шотландия могат да се окажат пагубни за природата и, пише Bloomberg.

Според данни от направено проучване сред шотландците строежът на подобен мащабен проект могат да се окажат пагубни за репутацията на страната, имаща изключително чиста и девствена природа.

Строежът на голф-игрищата и жилищни комплекси в северна Шотландия могат напълно да унищожат пясъчните дюни, характерни за местността, изказват опасения различни природозащитни организации не острова.

Намеренията на 61-годишния Тръмп са да построи най-голямото голф игрище в света, супер-луксозен хотел с 450 стаи, комплекс от вили, предназначени за даване под наем с общ капацитет 950 души и 500 къщи.

Теренът, върху които ще се построи всичко това, е с обща площ близо 6 000 декара, а стойността на инвестицията е над 1 млрд.долара.

Дали гордите шотландци ще успеят да запазят уникалната си природа или както в повечето случай едрия капитал ще победи, ще се види в бъдеще.