Превръщането на Пловдив в регионален хъб за IT и аутсорсинг индустрията е цел номер едно за бизнеса в града. Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив.

Всичко това раздвижи пазара на офис площи. Проектът на Галакси Инвестмънт Груп - Офис Парк Пловдив, отговаря на всички изисквания на високотехнологичните компании и предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство.

Новата офис сграда ще направи Пловдив още по-привлекателно място за инвеститорите. В момента сградата се завършва, като се работи по довършителните работи и изискванията на наемателите за оформлението на вътрешната пространство.

Първата копка на офис парка беше направена през месец март миналата година, като в момента, една година след старта на строежа, сградата е в по-голямата си част заета от бъдещи наематели. 7-етажната сграда ще предлага голямо форматни офиси, отговарящи на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество.

Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа, в озеленена градска среда.

Галакси Инвестмънт Груп стопанисва и проекта Роял Сити Бизнес Парк, в който наематели са Софика и Scalefocus - едни от водещите български аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив. Компанията има добри партньорски взаимоотношения с почти всички големи компании от сектора, в който се очаква да бъдат разкрити нови 5000 работни места в следващата една година.

Потенциалът на България като предпочитано място за развитие на аутсорсинг индустрията е разпознат от инвеститорите, категорични са експертите, а Пловдив е предпочитана дестинация. Доказателство за това е и факта, че в града вече са отворили офиси много утвърдени на международната сцена компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech, Reward Gateway, а наскоро и на Speedflow.