Проектът „Pravets Golf & SPA Club” бе официално представен за първи път от инвеститора "Тера Тур Сервиз" ЕООД в Правец. Инвестиция е на обща стойност 100 млн. лева и ще бъде реализирана до средата на 2010 година, съобщи изпълнителният директор на „Тера тур сервиз” Лъчезар Тодоров.

На официалното представяне присъстваха световноизвестният архитект на голф игрища арх. Питър Харадин, проектирал игрището в Правец и Румяна Тихолова – архитект на свърхлуксозния SPA център в комплекса. Тера Тур Сервиз ЕООД е компания с повече от 10 години опит в инвестирането и управлението на ваканционни и жилищни комплекси.

Проектът на игрището за голф е изготвен от "Harradine Golf". Компанията е основана през 1929 г. Голф игрището в Правец отговаря на всички стандарти на PGA (Асоциация на професионалните голф играчи). То е класическо Par 72 игрище с две начални и крайни дупки, с обща дължина от 6 510 метра и позволява провеждането на международни състезания.

В комплекса ще има и тренировъчно игрище, подходящо за обучение и практика на начинаещите. Базата на голф клуба включва зала за членовете на клуба, ресторант, магазин за голф оборудване и наем на голф колички, паркинг за посетителите.

Хотелският комплекс ще бъде със застроена площ от 24 500 кв. м. „Pravets Golf & SPA Club” е в непосредствената близост на Ловно стопанство “Правец”, което разполага с голяма и разнообразна популация от дивеч.