Министърът на държавната админисрация и административната реформа Николай Василев подписа заповедта за провеждане на търг с явно наддаване за определяне на наемател на недвижим имот – частна държавна собственост, управляван от Министeрството на държавната администрация и административната реформа, представляващ почивна база “Приморско”, намираща се в землището на град Приморско, област Бургас.

Търгът ще се проведе на 16 октомври 2007 г. от 10.00 часа в сградата на МДААР на ул. “Аксаков” №1. Базата ще бъде отдадена под наем за срок от 10 години. Началната тръжна наемна цена е 4 хиляди лева, без ДДС.

Изискванията към кандидатите включват те да бъдат търговски дружества с основна дейност хотелиерство и ресторантьорство, да притежават обeкти с леглови фонд над 100 легла през последните две години и да имат приходи от основна дейност – хотелиерство и ресторантьорство – не по-малко от 750 хиляди лева през последните две години.

Цената на тръжната документация е 500 лв. с ДДС. Оглед на обекта може да се прави само след закупуване на съответните документи всеки работен ден от 1 до 5 октовмври 2007 г. Депозитът за участие е 4 хиляди лева, платими по банков път.