Райфайзенбанк България предлага преференциални условия за ипотечни кредити за закупуване на имоти от жилищен комплекс sofia_sky, съобщиха от компанията. Комплексът се изгражда на склоновете на Витоша - в квартал Симеоново от РЕ Проджект Дивелопмънт, част от Райфайзен еволюшън Виена.

Част от специалните условия, които RE Project Development съвместно с Райфайзенбанк ще предложат на бъдещите собственици на жилища в sofia_sky са кредит в размер до 90% от цената на закупения жилищен имот по предварителен договор и гратисен период до 12 месеца от датата на подписване на договора за кредит.

Освен това при обезпечение чрез ипотека на недвижимия имот годишната лихва ще бъде 6,25% за кредит в евро. Кредитният анализ ще бъде изготвян безплатно, а пакетът Застраховка “Имущество” и Застраховка “Живот/Злополука” е при преференциални условия.

Sofia_sky е жилищен комплекс в полите на Витоша, чиято обща стойност се очаква да достигне 17 милиона евро. Той ще бъде изграден на един от склоновете над София, в квартал Симеоново, където до есента на 2008 г. ще бъдат създадени общо 106 жилищни единици.

Паралелно с комплекса в момента се строи и пречиствателна станция, за да бъдат избегнати евентуални проблеми на бъдещите собственици на апартаменти и къщи в комплекса sofia_sky с канализацията.

В момента започва и изграждането на 20 kV кабелна линия от Подстанция “Студентски град” и два трафопоста за по-добро и сигурно захранване с ток.

Райфайзен еволюшън проджект дивелъпмънт Г.м.б.Х. е предприемач в областта на недвижимите имоти със седалище във Виена, действащо в Австрия, Централна и Източна Европа. Портфолиото на Райфайзен еволюшън съдържа жилищни и офис сгради, но също и хотели, търговски и специализирани пазарни центрове, както и смесено използвани обекти.