Разходите за изграждането на Пфое-Мол се очаква да възлязат на 9 млн. евро

1066
Разходите за изграждането на Пфое-Мол се очаква да възлязат на 9 млн. евро

Общите инвестиции по изграждането на Пфое-Мол се очаква да достигнат 9 млн. евро, става ясно от предоставения на Българска фондова борса регистрационен проспект на Люк АДСИЦ, строител на търговско-развлекателния център.

Търговският център включва площи за магазини, хранителни и питейни заведения и др. и е с обща РЗП от 26 хил. кв. м, от които 18.2 хил. кв. м магазини, 1300 кв. м заведения и 6500 кв. м общи площи.

Очакванията на ръководството на фонда са разходите на квадратен метър да възлязат на около 346 евро РЗП, а строителството да приключи през декември 2007 г.

Общо 16.1 млн. лв. ще бъдат осигурени от банков заем със срок от 72 месеца, а останалите 2.00 млн. лв. от уставния капитал и първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

Предвижданията на ръководството са, че началната заетост за магазините ще е 60%, а за заведенията – 100%, докато от 2010 г. магазините ще бъдат отдадени под наем на 93%, спрямо 100% за заведенията. Кв. м под наем в Пфое-мол се предвижда да е 40 евро за магазини и заведения.

Карл-Хайнц Ханс Хуго Валтер Пфое и Филип Майкъл Пфое притежават по 40 и 35% от капитала на Люк АДСИЦ. Сделки с акциите на фонда не са сключвани от листването му на БФБ-София на 1 декември 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg