Испански брокер на недвижими имоти обяви днес, че ще разиграе на лотария 31 апартамента край Барселона, които са трудни за продаване в условията на колапс на пазара, съобщи АФП. Един билет от лотарията ще струва 50 евро и те ще започнат да се продават от утре, каза говорител от брокерската агенция Grupo de Empresas Rob.

Компанията се надява да продаде по 7 000 лотарийни билета за всеки апартамент, което означава, че ще събере по 350 000 евро за жилище. Ако брокерът не продаде поне 6 500 билети за апартамент, лотарията ще бъде отменена, а парите ще бъдат възстановени на участниците.

Разиграването, което ще се наблюдава от нотариус, ще се проведе през следващите месеци, каза говорител на компанията. Всичките предлагани апартаменти, които са с площ от 50 до 90 квадратни метра, са разположени на една и съща улица в квартала на Барселона, Санта Колома де Граменет.

Продажбите на недвижими имоти в Испания отбелязаха спад от 28.2% през първите девет месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата година, съобщи миналата седмица Националният статистически институт. Кризата накара брокерите да пристъпят към иновативни промоции.

През октомври друга брокерска компания - Салса Имобилиария, предложи като бонус един апартамент с една баня на всеки, който закупи една от предлаганите от компанията градски къщи с четири бани близо до брега на Теразас де Мирафлорес на Коста дел Сол.

Източник: БГНЕС