Комисия за защита на конкуренцията разреши на Пойнт Паркс България С.а.р.л., Люксембург да придобие 100% от капитала на Кей Къмпани ЕООД, информираха от комисията за Profit.bg.

Концентрацията ще засегне пазара на покупко-продажба и отдаване под наем на индустриални и логистични площи в региона на гр. София. Това са имоти за търговско ползване, които предлагат функционалността на интегрираните площи - всичко под един покрив.

Към момента участниците в сделката не осъществяват търговска дейност в България. Придобиваното дружество Кей Ко държи правото на собственост върху поземлен имот в община Костинброд и планира да построи логистични и складови обекти.

Проучването на КЗК показва, че пазарът на индустриални и логистични площи в региона на София е много динамичен, фрагментиран и непрекъснато растящ. Постоянно навлизат нови участници, чието пазарно присъствие оказва благоприятен ефект върху конкурентната среда, а придобиваното дружество ще притежава минимален прогнозен дял.

Комисията счита, че сделката няма да окаже влияние върху конкурентната среда в България, нито ще доведе до установяване или засилване на господстващото положение на пазара.