На изложението Sofia LogExpo от 19 до 24 март 2014 г. в Интер Експо Център – София, инвеститори, мениджъри и бизнес ръководители на търговски, дистрибуторски и производствени фирми, ползващи транспортни и логистични услуги, ще могат да се запознаят с актуалното в бранша. Специалистите в областта на информационните, комуникационните и транспортните услуги, собствениците на складови бази и автомобилни паркове, ще видят нови продукти и технологични решения.

Сред участниците на изложението е фирма Баркод Системи България ООД, която ще запознае посетителите със специализирани решения за повишаване ефективността на извършване на дейностите в области като производ­ство, разносна търговия, дистрибуция, транспорт и логис­тика, търговски обекти, складове и др.

Mobee Seller е система, разработвана през последните 12 години от Баркод Системи България, имаща за цел да осигури пълно управление на процесите в областта на мобилните продажби. Това е решение, което намалява времето, необходимо за обслужване на един клиент, увеличава броя посетени обекти и направени продажби. При наличието на подобна мобилна система дилърът разполага с цялата необходима информация на едно компактно устройство - складови наличности, маршрут, клиенти, отстъпки за всеки конкретен клиент, непогасени задължения и др.

Системата Mobee Ask може да функционира като част от системата за мобилни продажби Mobee Seller, както и напълно самостоятелно. Нейната цел е мобилно събиране на търговска информация. С помощта на предварително зададен въпросник, всеки търговски представител може да изпълни задача по набиране на първична информация според нуждите на компанията. Mobee Ask намалява значително времето за извършване на пазарни проучвания, както и броят на грешките, които се допускат (в сравнение с анкетните карти на хартиен носител), увеличава се бързината и точността на направените анализи, давайки възможност за прецизно планиране на търговската дейност.

Друг продукт на Баркод Системи България ООД е Accellos One Warehouse. Това е складова система, която предлага повишаване на продуктивността, намаляване на разхо­дите, съкращаване на времето за изпълнение на поръчките и подобряване на потребителското обслужване. Използва се технология за автоматична идентификация - бар кодове, RFID, безжични мрежи и гласово събиране на поръчки.

Mobee Pallet е разработено от фирмата решение за етикиране на палети (или други логистични опаковки) по изискванията на GS1. Освен етикирането, на база наличието на уникален SSCC баркод на всеки един палет, с помощта на мобилни устройства може да се извършва проследяване на движението на палета в цялото складово стопанство. С помощта на едно единствено сканиране, цялата информация за наличната стока в палета – артикул, партида, количество, срок на годност и т.н. се регистрира при заприхождаване, инвентаризиране на стоката или нейното експедиране.

Организаторите на изложбата подготвят съпътстваща програма на тема „Софтуерни решения за транспорт, логистика и спедиция“.

Паралелно със Sofia LogExpo между 19 и 22 март 2014 г. в Интер Експо Център – София ще се проведат и специализираните международни изложби Българска строителна седмица и СЕКЮРИТИ ЕКСПО.