Тази година „Резиденшъл Парк София“ за пръв път организира свой Тенис турнир за аматьори. Турнирът се проведе на 19-ти и 20-ти май 2012г. на кортовете в Дипломатическия клуб с подкрепата на енергийните напитки ARMFIGHT.

Участие взеха жители от жилищен комплекс „София Парк“, партньри и приятели на компанията – интернационална атмосфера с общо 32 участника, сред които и 2 жени.

Турнирът протече по схемата на директните елиминации. Участниците изпъкнаха с много добра игра и станахме свидетели на изключително оспорвани битки. Не липсваха и много ентусиазъм, емоции и спортен хъс, както и публика, която подкрепяше своите фаворити.

След първия ден продължиха 4 играча, които се срещнаха на полуфинали на следващия ден. Финалът между Ф. Льо Клоерек и Е.Велчев ни показа красива игра, технични изпълнения и много емоции от страна на играчите. Въпреки, че Льо Клоерек даде всичко от себе си и до последно се бори достойно с лека контузия, Велчев го надигра и доказа по-голяма сила, издръжливост и увереност на корта.

На 20-ти май „Резиденшъл Парк София“ награди финалистите в турнира, а за всички, взели участие, бе организиран коктейл в Търговската зона на жк.София Парк.

В спокойната и зелена среда на площада на Търговската зона с панорамна, прекрасна гледка както към града, така и към планината, гостите обмениха впечатления от турнира на по питие, обслужвани от ненадминатите „Ред Девъл Кетеринг“.

Те споделиха желанието си турнирът да се превърне в традиция, която отново да ги обедини, а защо не и да събере още повече ентусиасти и привърженици.

Повече снимки от турнира може да разгледате на www.residentialpark-sofia.com , както и на страницата на „Резиденшъл Парк София“ във фейсбук.