Секторът на недвижими имоти в Румъния продължава да привлича инвестиции и остава стабилен, сочат голяма част от анализаторите на стария континент.

Поредната класация, в която Румъния се нарежда на 13 място сред 25 страни, го доказва, пише румънския ежедневен портал BusinessStandard.ro.

Класацията представя страните в Европа, които предлагат най-добрите възможности за инвестиране в логистични и индустриални площи.
Според доклада на консултантската компания Cushman&Wakefield, изненадващо Испания и Финландия не са включени класацията за тази година.

Класацията се прави въз основа на цените на този тип площи в съответната страна, както и реализираните печалби от инвестиращи компании.

Освен това, се взимат под внимание и нивата на наемите на площите в съответната страна като цяло, цената на труда, дали в съседство има ключови пазари, доказани в тази област, както и някои демографски фактори за населението на страната.

Като се имат предвид тези фактори, основните предимства на Румъния са ниските наеми и евтината работна ръка, става ясно от доклада на Cushman&Wakefield относно северната ни съседка.

Освен всичко друго развитието в сектора за продажба на дребно в Румъния през тази година се очаква да бъде много голямо.

Това от своя страна ще създаде големи логистични и складови пространства, като общата им площ се очаква да се удвои в сравнение със застроените в момента, се казва още в доклада.