19 румънци станаха собственици на ваканционни апартаменти в България по време на четиридневното търговско изложение Real Bucharest, съобщи представителят на фирма
Property Invest за Румъния Андрей Мурешан, цитиран от Ромпрес.

Property Invest e британска фирма, която от 2002 г. се занимава изключително със строеж и продажби на ваканционни жилища в България, предназначени главно за граждани от Западна Европа. През миналата година 32 румънци станаха собственици на такива жилища. По-голямата част от съседите ни, посетили изложението, изразиха предпочитания към двустайните ваканционни апартаменти. Средната стойност на подписаните договори е около 45 000 евро с ДДС, предаде БТА.

Най-евтиното жилище, избрано от румънски гражданин, е гарсониера в Слънчев бряг на стойност 28 000 евро плюс ДДС. Апартаментът е част от комплекса Gallery Suites, който се намира на 100 метра от морето.

Най-скъпото жилище, закупено от румънец, е тристаен апартамент в Златни пясъци, който е част от комплекс, оборудван по стандартите на петзвезден хотел. Цената на апартамента е 81 600 евро с ДДС. Апартаментът е с площ 107 квадратни метра, разполага с две тераси и две бани и е луксозно обзаведен.

Снимка: БГНЕС