Икономическият ръст в Русия в последните години засяга почти всички сфери, като в някои от тях, като строителният сектор например, е наистина забележителен, пише РИА Новости.
Чуждите строителни компании заедно с местните инвестират с всяка изминала година във все по-мащабни проекти. Най-голямо повишение в строителството в Русия има в големите градове и градът, в който ще се проведат зимните Олимпийски игри – Сочи.

И все пак най-висок ръст в строителния сектора отчита руската столица Москва. Сградите с височина от 40-50 етажа вече въобще не са рядкост.

Един от най-прогресивно развиващите се строителни сегменти е жилищното строителство. Увеличаването на населението в столицата и голямото търсене на жилища води до непрекъснат ръст.

Според официалните данните на националната статистическа служба от началото на тази година общият обем на жилищното строителство в Русия е отчел ръст с около 6% спрямо същия период на предходната година.

Обемът на строителните работи за изминалия месец май възлиза на 9.461 млрд.евро, което е ръст с близо 118% на годишна база. Новопостроените жилища за май са 29.8 хил. а от началото на тази година около 170 хил., става ясно още от изнесените данни.

Плановете са строителството на жилища в най-обширната по територия страна в света да достигне 80 млн. кв.м.