Русия отделя над 500 млрд. долара за модернизация на инфраструктурата си

649
Русия отделя над 500 млрд. долара за модернизация на инфраструктурата си

Министерството на транспорта на Русия разработи нова генерална програма “Развитие на транспортната система на Русия“ за периода 2010-2015 г., съобщава realestate.ru.

Това решение беше взето на заседание на правителството относно проблемите на транспорта, които Руската държава има.

Размерът на финансовата помощ, която е предвидена за модернизацията на транспортната система, възлиза на близо 530 млрд. долара.

От тези средства около 33.4% са от различни бюджетни постъпления и данъци(4.4%). Останалите пари (62.1%) ще бъдат подсигурени от различни частни финансови и други организации.

Програмата за модернизация на руската транспортна система беше наложителна. В някои райони от най-обширната страна в света пътищата не са ремонтирани повече от 40 години.

Модернизацията на транспортната система ще бъде и катализатор за привличане на повече чуждестранни инвеститори в страната, категорични са всички експерти от министерството.

Като част от програмата са предвидени изграждането на повече от 4.7 хил. км нови железопътни пътища, като се предвижда около 3.2 хил. да бъдат електрифицирани. Освен това ще бъде извършена и модернизацията на около 2.7 хил. вече съществуващи жп линии.

Новоизградените и модернизирани автомобилни пътища ще бъдат около 7.3 хил. км, като се включва и строителството на 1.8 млн. км магистрални пътища, които засега, въпреки огромните размери на страната, почти липсват.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg