Заедно със строителния бум през последните няколко години в Русия, започнаха да се отделят все повече пари и за реконструкция не само на жилищни, но и на обществени проекти.

След като разполага с един от най-високите градски бюджети в целия свят – столицата Москва може да си позволи да финансира реконструкцията и разширяването на редица проекти.

Според градската управа един от най-важните обекти, които се нуждае от спешно модернизиране и разширение е международното летища – Шереметиево.

Модернизацията на летищния комплекс ще бъде част от федералната програмата за модернизация за периода 2010-2015 г.

Предвижда се летището да бъде разширено, като бъдат построена още една нова писта за кацане и излитане на самолети. В настоящия момент летището има две, които за съжаление все по-често се оказват недостатъчни, заявява директорът на летището – Роман Генис.

Според него с построяването на новата писта и разширение на летищния комплекс като цяло ще се повиши потокът на пътници и товари, от което ще има печалба цялата страна.

Желанието на всички е превръщането на международното летище в Москва в модерен комплекс, който да показва бъдещите планове на Русия за развитите като световна сила.

Все пак, допълва той – летището е първото нещо, което много хора, които посещават страната за първи път, виждат, така че колкото по-впечатлени останат, толкова повече ще говорят за страната ни.

Според него необходимата инвестиция за строеат на пистите и модернизацията на терминалите е около 350 млн.долара.

Снимка:Moscow News