Руският холдинг Еталон-ЛенСпец СМУ, специализиран предимно в жилищното строителство, заяви, че започва разширяване на своята дейност извън пределите на Русия с инвестиция в жилищен комплекс в България, съобщава Property Xpress.

Компанията има намерение да вложи близо 30 млн. долара в построяването на комплекс с луксозни апартаменти в близост до „Златни пясъци“. Финансирането на проекта се очаква да дойде от чуждестранни банки извън Русия.

Според плановете общата разгъната площ на новия жилищен комплекс ще бъде 22 хил. кв. м. Освен апартаменти се предвижда и строителството на зелени площи около блоковете, както и изграждането на паркинги.

Очакванията са строителните работи по комплекса да приключат най-късно до средата на 2009 г. Според управата на руския холдинг инвестиция в жилищни комплекси по българското Черноморие е една от най-печелившите за момента.

От Еталон-ЛенСпец СМУ заявяват, че в Русия има огромен интерес към подобен проект и очакват да реализират продажбите на новите апартаменти в най-кратки срокове.

Цените на жилищата все още не са уточнени, но едва ли за богатите руснаци ще представлява проблем да платят дори и по няколко хиляди евро за квадратен метър, коментират от компанията.