В световната бизнес практика има много примери за компании или организации, които разширяват мрежата от свои представителства много бързо, но руската ОАО „Магнит“ със сигурност е на едно от първите места.

Втората по-големина верига супермаркети в Русия отваря нов магазин на всеки 27 часа, става ясно от съобщението на нейния създател – Сергей Галицкин, пише Bloomberg.

Причината за това невероятно бързо разрастване е желанието на компанията да отговори на непрекъснато нарастващите нужди. Очакванията за тази година са, че печалбата от продажби може да надмине 5 млрд. долара.

За тази година се планира да бъдат отворени около 320 нови магазина, което е част от 2-годишния план на компанията за разширение на стойност 2 млрд. долара.

Основната идея на компанията е да прави конкуренция на немската верига Metro, както и на френската Groupe Auchan, обяснява Галицкин.

Руският пазар е наистина огромен и нови магазини могат да бъдат откривани със същото темпо поне още няколко години, категорични са от управлението на компанията.