Руски инвестиционни компании имат интерес към български спа- и балнеокомплекси. Търсенето е от последните месеци и освен към Черноморието, се насочва и към вътрешността на страната. Това съобщи Антония Вирт - президент на ФИАБСИ България - организация на специалистите в имотния бранш.

"Има много интересни запитвания, които идват по пътя на руските инвеститори за закупуване на цели санаториуми, което е нова тенденция, както и за купуване на терени в близост до СПА центрове, например Сепарева баня, Хисаря, за да може да се правят къщички за руски клиенти, които са вече от по-високия сегмент, идвайки тук в България да се използват, както за почивка, така и за здравословни процедури", заяви Вирт.

Според експерти на имотния позар, руските инвестиционни компании скоро ще изместят частния интерес на руснаците, който характеризира пазара до момента.

Тенденцията се наблюдава през последната година, а целта на инвеститорите е да купуват ваканционни апартаменти, които след това да препродават на частни лица в Русия или пък да купуват терени и да продават директно на руския пазар.

Източник: БНР