Руският конгломерат Sistema обяви своите планове да инвестира между 100 и 200 млн. долара в Индия. Инвестицията ще бъде насочени главно в построяването на множество хотели, офиси и жилищни комплекси, съобщава PRLog.org.

Sistema има намерение да насочи инвестициите си към най-големите индийски градове като Мумбай, Делхи, Бангалор и други.

Решението за това дойде, след като руската компания реши да вложи над 5 млрд. долара в развитието на комуникационния сектор в Индия по-рано тази година.

Конгломератът Sistema вече приключи процедурата по създаването на съюз с местната компания India Shyam Group. В новосъздаденото дружество руснаците притежават 51% от контролния пакет акции.

Sistemа беше една от първите руски компании, които започнаха да инвестират в различни проекти в сферата на недвижимите имоти извън Русия. Първите проекти бяха реализирани в съседна Украйна.

В последно време от управата на конгломерата изразяват желание да ориентират дейността си главно в големите азиатските страни като Китай и Индия.

Икономическият ръст от последните няколко години в тези страни привлече вниманието на чуждестранните инвеститори от всички краища на света.