Все повече руснаци и румънци търсят да купят недвижими имоти в България, най-вече по Черноморието, информира БТА. Броят на англичаните, които търсят къщи у нас обаче намалява. Това съобщи днес във Варна Маргарита Лазова, управител на Imoti.net, по време на среща с представители на агенции за недвижими имоти от морския град.

Дискусията бе посветена на възможностите за рекламиране дейността на бранша в интернет и предстоящото лицензиране на фирмите в сектора.

В момента най-търсени са двустайните апартаменти, посочи Лазова. По думите й има спад в търсенето на ваканционни жилища, тъй като потенциалните купувачи изчакват как ще се развие пазарът.

Лазова прогнозира, че жилищните имоти в страната ще продължат да поскъпват, но без резки скокове. Очаква се да поевтинеят панелните апартаменти в големите градове.

Провеждаме дискусии с представители на фирмите за недвижими имоти в цялата страна, обясни Лазова. По думите й след два месеца в София ще бъде проведена национална кръгла маса с представители на министерствата и ЕС, където ще бъдат изнесени предложенията за лицензирането дейността на фирмите.