С 20% са поскъпнали разходите за ремонт и поддръжка на жилищата във Великобритания

484
С 20% са поскъпнали разходите за ремонт и поддръжка на жилищата във  Великобритания

Разходите за ремонт и поддръжка на жилищата са се повишили с над 20% през последните две години, става ясно след проведено изследване на RICS.

Нарастващите цени за транспорт на строителните материали заради ръста в цените на горивата, както и все по-голямата липса на квалифицирани кадри, са сред основните причини за поскъпването.

От друга страна, все по-трудно е за британците да наемат строителни работници, взимащи по-ниски възнаграждения, главно от страните от ЦИЕ. Изследванията показват, че голяма част от тези хора започват да се завръщат в родните си страни.

Причините за това са много, но основната е, че голяма част от тях вече станаха членки на Европейския съюз, което предполага повишение на заплащането там.

Близо половината от живеещите във Великобритания един милион поляци, от които голяма част работят в строителния сектор, вече са се завърнали в Полша. Основната причина за това са приемането на страната в ЕС и увеличаването на възнагражденията там.

От друга страна, голяма част от останалите започват да искат по-високи възнаграждения за труда си, което до голяма степен също оскъпява строителните работи.
Тенденциите за следващите години са все повече работници от страните от ЦИЕ да започнат да напускат страните от Западна Европа, споделят специалисти.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg