Събарят първия незаконен хотел по Черноморието

1639
Събарят първия незаконен хотел по Черноморието

Първият незаконен хотел по Черноморието ще бъде съборен днес. Собственикът на сградата обяви, че ще заведе ново дело и дори ще съди България пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Триетажната сграда се намира на плажната ивица в местността Трифон Зарезан. Строена е през 95-та година, преди активизирането на свлачището, но днес до нея се стига по деформирани от срутванията стълби.

Хотелът е функционирал до преди три години и няма никакви проекти и разрешение за строеж. Тъй като законът го позволява, собственикът още през 97-ма година подава молба за узаконяване.

"Това е процедура, която, ако тръгнеш да я правиш както му е реда, по нормалния начин, става много бавно", заяви собственикът на хотела Боян Благоев.

Още през 2001 г. Строителният контрол забранява ползването на сградата. През 2008 г. пък констатира, че строителството е в чужда земя - плаж, който според нова скица е изключителна държавна собственост. Бившият областен управител не потвърждава това. Агенцията по кадастър пък издава скица и обяснява:

"Прилагаме извлечение от новия кадастрален план, от който е видно, че сградата, собственост на Рангел Рангелов, е извън границата на имот морски плаж „Чайка".... Ние твърдим, че нито хотелът, нито терасата е на държавна собственост", обясни Боян Благоев.

От ДНСК отказаха коментар, но преди 20 дни обясниха: "Хотел "Рамона" ще бъде премахнат, но това е производство, тръгнало от 2004 година и приключило преди няколко месеца с решение на ВАС", каза Галин Баев, директор на РДНСК-Варна.

"Защо държавата от нещо, което е незаконно, толкова години взима данъци", пита собственикът на хотела.

След разрушаването на хотела, ще бъде премахнато и яхтеното пристанище в комплекс Русалка.

Източник: бТВ

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg