Строителството на Сан Стефано Плаза ще приключи през юни 2009 г., стана ясно от проверка на Profit.bg.

Строител на многофункционален комплекс е "Сан Стефано пропърти дивелопмънт" АД, а общите инвестиции ще достигнат 30 млн. евро. Комплексът се намира върху терена на известната в София бивша бирена фабрика "Прошеково пиво" на ъгъла на ул. "Сан Стефано" и ул. "Шейново" срещу централната сграда на Българска национална телевизия.
Разгънатата застроена площ на комплекс "Сан Стефано Плаза" ще бъде 55 000 кв. м. Архитектурният проект е изготвен на идейна фаза дело на „Архитектурно дружество Сан Стефано".

Главен изпълнител на проекта е "Балканстрой" АД, а строителният надзор ще се осъществява от "Комплект Консулт" ООД.

Новият комплекс ще разполага с четири подземни нива. Три от тях ще представляват паркинги, а най-високото подземно ниво ще привлича посетителите със спортен център, зали за боулинг и билярд, кафе-сладкарница, компютърна зала и супермаркет.

Едно от най-уютните пространства в сградата ще е партерът, където ще бъде оформен голям атриум с височина 20 метра. Той ще бъде богато остъклен, ще има много зеленина, водна площ и ефектно осветление. На партера ще намерят място още няколко магазина и ресторант.