Причините за Студената война между Съветския съюз и Запада нямат нищо общо с политиката. Целта на СССР е била да държи британците и останалите западноевропейци далеч от топлите, окъпани в слънчеви лъчи, красиви плажове на България, пише
британският "Сънди мейл" в репортаж за българското Черноморие.

В продължение на години България беше запазена територия на руския елит. Днес бившият съветски сателит се отърси от оковите на миналото на комунизма и разви процъфтяващ туристически бизнес, допълва изданието.

Много от хотелите по българското Черноморие могат да бъдат сравнявани с най-добрите хотели, които Европа може да предложи на своите клиенти.

Разликата е, че в България цените на тези хотели са такива, каквито Западна Европа не е виждала може би от епохата на издигането на Берлинската стена през 60-те години на миналия век, допълва "Сънди мейл".

Авторът на репортажа в британското издание Реймънд Хейни отбелязва, че единствената негативна нотка по време на гостуването му в България е било пътуването му от Великобритания до България с полет на българската авиокомпания България еър, по време на който стюардесите са били доста нелюбезни.