Компанията на саудитския милиардер принц Алуалед бин Талал продаде луксозния хотел Four Seasons в Торонто за 170 млн. долара, съобщава CNBC.

Kingdom Holding Company съобщи, че е продала хотела за 225 млн. канадски долара на Шахид Хан, пакистанско-американския бизнесмен, основател на компанията за авточасти Flex-N-Gate, която притежава английския футболен отбор Фулъм.

KHC съобщи, че е постигнала печалба от 17 млн. канадски долара от продажбата на хотела, който купи преди четири години за 200 млн. канадски долара.

„Тази трансакция бележи нов успех за стратегията на KHC за повишаване на стойността чрез нашите инвестиции във висококачествени места за настаняване. Особено сме доволни, че предаваме собствеността на този имот на Шахид Хан, който е известен със страстта си към марката „Четири сезона“, съобщи принц Алуалед.

“Кралството продължава да е акционер в хотела чрез нашия интерес в компанията Four Seasons Hotels and Resorts, която ще продължи да управлява хотела“, допълни принцът. Той притежава 95% от KHC, която е голям глобален инвеститор с акции в тематичния парк Euro Disney, Apple, News Corporation и американския банков гигант Citigroup.

Компанията притежава също редица луксозни хотели, включително George V в Париж.