Colliers International и FirstService Real Estate Advisors ("FirstService REA") обединиха оперативната си дейност, като с това създадоха третата по големина компания за услуги в сферата на недвижимите имоти в глобален план.

Новосъздадената корпорация ще оперира на пазара под марката Colliers International. Компанията ще присъства в 61 държави от цял свят с общо 480 офиса, а служителите й ще надхвърлят 15 000 души.

FirstService Real Estate Advisors (FirstService REA) е филиал на публично предлаганата корпорация FirstService, мажоритарен акционер в Colliers International от 2004 г. и глобален лидер в бързо разрастващия се сектор на услугите в сферата на недвижимите имоти като управление и обслужване на търговски, бизнес и жилищни площи.

„Това е ключов момент в историята на нашата компания. Той бележи нова стъпка в посока предоставяне на богата гама от високоспециализирани услуги в областта на недвижимите имоти в рамките на глобална, напълно консолидирана организация.

Преходът към бранда Colliers International ни превръща в корпорация с централизирана собственост и управление и с локални партньори с установени позиции в своята сфера на дейност. С това нашата компания осигурява на клиентите си мащабна платформа за предоставяне на специализирани услуги", каза Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International за България.

„Онова, което отличава новосъздадената организация от съществуващите до момента глобални компании, е нашият модел на партньорство.

С приключването на прехода от мрежа от независими фирми към компания с централизирана собственост и управление First Service REA ще контролира близо 70% от Colliers International в глобален план, а оставащите 30% от дяловия капитал остават концентрирани в местните пазари.

Така имаме глобална корпорация със стабилни позиции и интегритет в съчетание с ангажимент към клиента и отлично познаване на пазара на местно ниво", обяви Дъглас Фрай, президент и главен изпълнителен директор на Colliers International за цял свят.