Седем дружества учредиха Българска асоциация на собствениците на земеделска земя

878
Седем дружества учредиха Българска асоциация на собствениците на земеделска земя

В края на февруари седем дружества, от които пет публични компании, учредиха дружество с нестопанска цел - Българска асоциация на собствениците на земеделска земя, съобщава сайтът на Българска фондова борса.

Това са Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ, Адванс Терафонд АДСИЦ, Фонд за недвижими имоти България, Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, Земеделска земя АД и Винпром Пещера АД.

Целите на сдружението са ускоряване на процеса на комасация на земеделските земи, ефективно развитие на поземлените ресурси, създаване на условия за модерно развитие на земеделието в България и защита интересите на собственици на земеделска земя.

По данни от асоциацията към настоящия момент членовете й притежават общо 600 хил. декара земеделска земя.

„Продължаваме да получаваме заявки от други членове за членство, като това са най-крупните собственици на земеделска земя в страната”, каза за Profit.bg Веселин Петров, член на СД на Елана Холдинг.

Нашите изчисления показват, че към края на 2007 г. членовете на Българска асоциация на собствениците на земеделска земя ще притежават 1 млн. дка земя, допълни Петров.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg