На някои хора прането на дрехи, простирането и гладенето им се струва отпускащо, за други пък това е вреемко и противно домашно задължение.

Независимо как го възприемате, поддържането на хигиената на дрехите е важно. За да се наслаждавате на процеса, е желателно да разполагате с приятно устроена среда.

Затова днес ще предложим седем идеи как да направите пералното помещение по-уютно.

1. Сложете достатъчно лавици

Изобилието им, както и наличието на шкафчета, ще ви помогне по-лесно да достигате продуктите, които ви трябват. Използвайте максимално пространството над пералнята и сушилнята.

2. Сложете пералнята в шкаф

Ако не разполагате у дома с пространство за цяла стая за пералнята, можете да я сложите в шкаф. По този начин я скривате от погледа си и не мислите постоянно за нея.

3. Сложете етикети на всичко

Така ще бъдете по-организирани. Опишете съдържанието на всяка бутилка и кутия.

4. Използвайте максимално пространството

Ако таванът е висок, постарайте се да използвате свободното пространство за рафтове, лостове и т.н. Така ще можете да сушите дрехите по-бързо и ще държите пода чист.

5. Определете място за изгубени чорапи

На всекиго се случва, след пускане на пералня, някой чорап да се губи. Вместо да го подмятате от място на място, определете къде точно ще държите наличния чорап, докато намерите неговата загубена дружка.

6. Сгъваема сушилня

Тя е идеална, тъй като можете да я използвате, само когато ви потрябва. През останалото време пространството ще бъде свободно.

7. Сортирайте прането

Намалете максимално времето, което отделяте за сортиране на дрехите. За целта поставете у дома кошове – бяло, тъмно, цветно.