Конференцията BalREc и изложението BalPEx всяка година събират водещите представители на пазара на недвижими имоти от Балканите.

Тази година конференцията ще се проведе между 14 и 20 април. В този период София ще се превърне в център на пазара на недвижими имоти на Балканите. Топ мениджърите от най-големите компании с дейност в региона ще вземат участие в събитията.

Седмицата стартира с втората регионална конференция “BalREc – Balkan Real Estate Conference – България, Румъния, Сърбия“ на 15 и 16 април 2008 г. в Кемпински Хотел Зографски, и продължава от 18 до 20 април с водещото международно изложение за недвижими имоти “BalPEx“.

Конференцията успя да привлече за лектори представители на компании с ключови позиции в района. Много инвеститори, архитекти, брокери, финансисти и консултанти ще имат възможност да дискутират важни въпроси, като глобалната кредитна криза и влиянието й върху България и региона.

Участие ще вземат унгарският предприемач “Тригранит“, американската компания “Федерал дивелъпмът“, консултанти “Колиърс“, най-големият собственик на индустриални имоти в света “Пролоджис“.

Допълнителен акцент на дискусиите ще бъдат пазарите на недвижими имоти в Македония, Албания, Северна Гърция и Черна Гора.

Конференцията ще бъда последвана от най-голямото международно изложение за недвижими имоти и градоустройствено планиране на Балканите – BalPEx. В него ще вземат участие 150 изложители на площ от 4000 кв. м, като ще представят редица търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти.

Участниците са утвърдени имена не само на родния пазар, но и на европейските и световни пазари. Сред тях са водещи инвеститори, агенции за недвижими имоти и консултантски компании, финансови институции, архитектурни бюра, търговски фирми и много други.

В последните години се задълбочи тенденцията за представяне на все повече бизнес имоти. Осем шопинг мола, които в момента се изграждат в цялата страна, ще бъдат презентирани от консултант при отдаването им под наем.

Дебют ще направи най-големият логистичен и индустриален парк на Балканите, изграден на територията на Божурище. На изложението ще могат да бъдат представени и още няколко големи индустриални обекта, основно около Пловдив и Варна.