Секторът на недвижимите имоти започва да отлепя от дъното

854
Секторът на недвижимите имоти започва да отлепя от дъното

Големите инвестиционни потоци на капитал в търговски имоти в световен мащаб, привлечени от понижените цени, помагат за стабилизиране на големите пазари. Великобритания и някои азиатски страни са готови да водят имотния пазар по пътя на възстановяването, става ясно от годишния доклад на ING Real Estate.

Тим Белман, ръководител глобални изследвания и стратегия в ING REIM, заявява: "Във Великобритания и ключовите пазари в Азия, с изключение на Япония, моментът за поемане на пазара по пътя на възстановяването изглежда е достигнат. Части на континентална Европа и Австралия вероятно също са близо."

Проучването на ING REIM изследва перспективите за икономиките, капиталовите пазари и пазара на недвижими имоти в световен мащаб, като се основава на наблюдение на пазарите и прогнози на 45 водещи мениджъри а анализатори в сектора на недвижимите имоти.

"Ние очакваме слабият икономически растеж в света през следващите няколко години да бъде подхранван основно от намаляването на безработицата и възстановяване на търсенето на търговски имоти" - споделя още Белман.

Инвеститорите с нисък рисков профил се съсредоточават основно върху първокачествени имоти с добра локация и дългосрочни договори за лизинг със силни наематели. В контраст с това, вторичните пазари и имотите с известен лизингов риск, могат да предложат по-висока възвращаемост на тези, готови да поемат по-големия риск.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Пак ли
# 0
19:12 | 15 December 2009
Да, ще видим сега пазара какво ще каже като ви огладнеят задниците на пишман-строителите и пишман-бизнесмените ;)
не "ПАК" а ОТНОВО !
# 1
16:12 | 15 December 2009
който няма пари-не купува ! това не е социална дейност а ПАЗАР !
Пак ли
# 2
15:12 | 15 December 2009
Нямам нищо против възстановяването на пазара, но и цените трябва да се възстановят ... до разумни нива. Т.е. трябва доста още да спаднат. Тогава ще има пазар.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg