Сердика Пропъртис АДСИЦ купува две офис сгради в София

924
Сердика Пропъртис АДСИЦ купува две офис сгради в София

Сердика Пропъртис АДСИЦ предвижда закупуването и отдаването под наем на две офис сгради в София.

Според регистрационния документ на компанията, офис сградите ще са в близост до бул. "Витоша", а общата им  разгърна застроена площ ще е 4 500 кв.м. и 5 500 кв. м. Цената на придобиване се предвижда да е 4.5 млн. евро и 5.5 млн. евро, или по 1000 евро/кв.м.

През следващите 24 месеца, фондът ще се финансира чрез привлечените средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.) и второ увеличение на капитала до 20 млн. лв., което ще се извърши до средата на 2007 г.

Целта на ръководството на дружеството е придобитите имоти да се отдават на един наемател, с цел минимизиране на риска от неплащане и намаляване на разходите по управление. Предвижданията са първата сграда да се отдаде под наем най-късно през юни 2007 г., а втората - през септември 2007 г.

Заложеният наем на кв. м офисна площ е 11 евро/кв.м. По данни от прогнозния баланс на дружеството за 2008 г. се предвижда печалба от 555 хил. лв., спрямо загуба от 1.296 млн. лв. за 2007 г.


На 5 март (понеделник) на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Сердика Пропъртис. Търговията с правата ще продължи до 16 март с присвоен борсов код R2SDPRO.
Сердика Пропъртис АДСИЦ-София планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. Учредители на дружеството са „Контракт София” ООД и ЗПАД „ДЗИ – Общо застраховане”.

В началото на февруари ЗПАД ДЗИ – Общо застраховане прехвърли дела си на Контракт София
, притежаващо към настоящия момент 99.99%, докато ДФ Алфа Индекс Имоти има 0,01% от фонда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg