Инвестициите в търговски имоти в Ирландия се намират в застой и значителното покачване в нивата на наемите на тези обекти може ще успее да подпомогне за подобряване на ситуацията, пише PropertyWire.

Според изнесени данни от CB Richard Ellis от началото на тази година са били подписани инвестиционни сделки в сектора на обща стойност едва 392 млн. евро. За сравнение за същия период на миналата година тази цифра е била почти 2 млрд. долара.

Понижение от началото на тази година отчитат и инвестициите в търговски имоти във Великобритания, става ясно още от изнесените данни. Общата стойност на транзакциите с този тип имоти за първите шест месеца е 795 млн. евро, в сравнение с 5.5 млрд. евро за миналата година.

Въпреки голямото понижение, отчетено от CB Richard Ellis, някои консултанти в сектора вярват, че до края на годината е възможно да е има повишение в наемните нива на търговските имоти.

Голяма част от ирландските инвеститори се подготвят и следят внимателно британския пазар за всякакви по-добри възможности за инвестиция.