Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще връчи на изпълнителния директор на Лимекс Сити ЕАД Иван Мекушин сертификат за първи клас инвестиция, издаден от Българската агенция за инвестиции.

Церемонията ще се проведе на 5 Октомври 2007 година (петък) от 10.00 часа в Министерство на енергетиката (ул. “Триадица” №8). Високото отличие Лимекс Сити ЕАД ще получи за инвестиционния проект Уинслоу Гардънс в софийския квартал “Манастирски ливади” – изток.

В края на месец май Уинслоу Дивелъмпънтс ООД представи концепцията и архитектурните решения на проекта Уинслоу Гардънс. Той представлява полифункционален комплекс от ново поколение, съдържащ пет относително обособени части, ситуиран в полите на Витоша, с прекрасен поглед към планината и София.

Проектът ще съдържа жилищни сгради, офиси, търговски зони, спортна зона, СПА комплекс, ресторанти, зони за услуги и др. Общата площ на имотите, в които ще бъде осъществено строителството, е приблизително 42 дка, а разгърнатата застроена площ – 103 000 м2 и около 20 000 м2 – под земята.

Цялата планирана инвестиция за проекта е в размер на 200 милиона лева, разпределена във времето съобразно графика за изграждане на петте негови етапа. Първата част - 24 млн. лева е вече реализирана, а останалата част от 180 млн. лева ще бъде реализирана в следващите 3 години, в това число – 100 млн. лева – за нежилищни разходи и 80 млн. лева - за жилищно строителство. Общото времетраене за осъществяване на проекта Уинслоу Гардънс е 3 години, като първата негова част трябва да се въведе в експлоатация до края на 2009 година.

Очакваните данъци, които ще бъдат платени към бюджета за всички фази на проекта, са в размер на около 17.7 млн. лева.

Лимекс Сити ЕАД ще създаде условия за разкриване на около 200 нови работни места след завършването на проекта. Същевременно ще се създадат и 230 косвени работни места в търговските зони и 2500 - в офисните зони. Така на практика проектът Уинслоу Гардънс ще създаде препитание за близо 3000 души в дългосрочен план. По време на строителството заетият персонал ще бъде около 300 души в пиковите моменти.

Лимекс Сити ЕАД е дъщерно акционерно дружество на Прима Инвестмънтс ЛТД, съвместно предприятие на Уинслоу Дивелъпмънтс OOД, което притежава 12% от него и RREEF - глобалното инвестиционно звено на Дойче Банк с участие от 88%. Основната дейност на сертифицираната компания е осъществяването на инвестиционния проект Уинслоу Гардънс.