Логистичен Парк Варна получи разрешение за строеж и стартира строителството на сграда А3 от най-големия и модерен логистичен комплекс в страната. Очаква се сградата да бъде завършена в средата на 2009 година, като в нея ще бъдат разкрити над 500 работни места. Паралелно продължава работата и по останалите фази на проекта, който включва общо 10 сгради с различно предназначение – складови, офисни и търговски площи.

Сграда А3 от Логистичен Парк Варна е с разгърнатата застроена площ е 6450 кв.м., от които 1670 кв.м. са търговските площи,а 4780 кв.м. – офисните помещения. Тя е разположена в североизточната част до главния вход на комплекса и е четириетажна с конструкция от монолитен стоманобетон.

Сграда А3 e с частично четвърто ниво, без сутерен На партерния етаж ще бъдат разположени търговски площи и банков офис. От първо до трето ниво над него ще бъдат ситуирани офисните пространства.

Сградата е разположена така, че да осигури пешеходен и автомобилен достъп с удобен паркинг за посетители. Архитектурно-функционалното и конструктивно решение на А3 дава възможност за промени в етажните разпределения в процеса на експлоатация на сградата. Конструкцията и изпълнението следват най-модерните стандарти в сектора, както и изискванията за сигурност и пожарна безопасност.

Първата сграда на Логистичен парк Варна беше открита официално в началото на юли тази година. Това е първият проект в града, който реализира съвременна концепция, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща разгъната застроена площ от 120 000 кв.м., включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи,които ще бъдат отдавани под наем. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и възможности за разширяване на дейността.

Инвеститор на Логистичен Парк Варна е водещата строително-инвестиционна компания ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Допълнителното финансиране на проекта се осъществява от Уникредит Булбанк. Общият обем на инвестицията е 57 млн. евро, като до момента са инвестирани близо 18 млн. евро. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.