Имотният сектор се връща към нивата си отпреди кризата, но на пазара има имоти, които се продават с години. Дори и при къщите на звездите няма изключение.

Дали имотът е надценен? Или има редица подобрения, за които обикновеният купувач не иска да плати? Или известните собственици просто държат на цената, независимо колко време имотът ще престои на пазара?

И все пак за обикновения купувач понякога има надежда да се сдобие със звезден дом на по-ниска цена. Така например през 2011 г. съпругата на Аарон Спелинг продаде дома им в Лос Анжелис за 85 милиона долара, което е с 43 % по-малко от исканата първоначална сума от 150 милиона долара.

Нека видим кои са звездните имения, които са на пазара в момента и на какви цени се продават.

Майкъл Джордан

Имението на Майкъл Джордан в покрайнините на Чикаго е на пазара вече 4 години. Разполага с баскетболно игрище и много зеленина, а на вратата е емблематичният номер 23, с който Джордан играеше.

Баскетболната звезда го пусна за продажба през 2012 г. за 29 милиона долара, два пъти повече от исканата в момента цена – 14.800 долара.

Скоти Пипън

Съотборникът на Джордан от Чикаго булс Скоти Пипън също прoдава от години свой имот – във Форт Лаудердале, Флорида.

Пипън обяви имението за продажба през 2007 г., през 2009 г. цената му е 16 милиона долара, а към момента е 11.5 милиона долара. Имението разполага с шест спални, седем бани, басейн с пързалка и баскетболен кош.

Келвин Клайн

Келвин Клайн обяви имението си Маями бийч за продажба през май 2015 г. за 16 милиона долара. Имотът е с площ от 470 кв. м, разполага с пет спални, пет бани и гледка към океана.

Том Круз

Том Круз продаде свой дом в Бевърли Хилс, но друг негов имот е все още на пазара. Той се опитва да продаде своя дом в Трурид, Колорадо от 2014 г., когато обяви цена от 59 милиона долара. Имението разполага със седем спални и девет бани, гледка към планината.

Глория Естефан

Певицата обяви за продажба своя имот в Маями през 2015 г. за 40 милиона долара. Имението разполага с четири спални и пет бани в основната къща и и три спални и три бани с къщата за гости.

Брад Пит и Анджелина Джоли

През май 2015 г. Брад Пит и Анджелина Джоли обявиха за продажба своя дом в Ню Орлеънс за 6.5 милиона долара. Към момента цената на имението е 5.65 милиона долара. Разполага с пет спални и три бани.