В Sofia Airport Center на Tishman International, в партньорство с GE Real Estate, ще бъдат инвестирани над 250 милиона евро. Проектът се изгражда съобразно най-високите международни стандарти и е на път да получи сертификат по стандартите за екологичност и енергийна ефективност Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) на Американския съвет за зелено строителство (U.S. Green Building Council).

Дизайна на Sofia Airport Center позволява голямо разнообразие от глобални бизнес приложения. Бизнес паркът предлага близо 180 000 кв. м търговска площ, разпределена между дву- и триетажни търговски сгради и ниско до средно високо строителство на офис сгради. Sofia Airport Center обединява 7 офис и 3 логистични сгради със складова площ и офиси, разположени на терен от 165 000 кв. м. Офис сградите са с обща площ от 124 000 кв. м, а логистичните – 29 000 кв. м.

Новият център включва услуги като управление и менажиране на сградите, съгласно доказани международни стандарти, високотехнологични фиброоптични кабели, позволяващи използването на всички познати технологии за пренос на глас и данни и връзка от 10Gbp/s във всеки офис. В центъра ще има хотел с 250 стаи, кафенета, ресторанти и магазини, разположени сред красив парк с гледка към езерото и прекрасни градини с фонтани и подканващи към разходка пътеки.

Проектът се изгражда с екологични материали и предлага изобилие от естествена дневна светлина, проникваща през широки прозорци, защитени от вредните ултравиолетови лъчи. Sofia Airport Center ще инсталира и системата за енергийна ефективност Building Management System (BMS), която следи външната температура и регулира климатичните условия във всяка сграда с помощта на високотехнологична HVAC система за променливо количество на подавания въздух.

Tishman International Companies развива своята дейност в САЩ и Европа, като се занимава с придобиване, изграждане, управление и финансиране на бизнес недвижими имоти. Tishman консултира и участва като партньор в смесени дружества с водещи световни институции и частни инвеститори.