Шведският финансов министър не се справя с личния си бюджет

1187
Шведският финансов министър не се справя с личния си бюджет

Шведският финансов министър Андерс Бог, известен с твърдата си позиция за това колко е опасно да се работи с прекалено много заемни средства, се оказа неспособен да се справи със собствените си финанси.

В една от своите публикации Борг твърди: „Не можем да си позволим да харчим несъразмерно на средствата си. Трябва да бъдем внимателни и отговорни, когато става дума за нашите инвестиции и разходи".

Той предложи и строг модел за решаване на европейската дългова криза по пътя на икономиите, наречен Шведски модел.

Как прилага той това правило на практика?

Няколко месеца след изказването си Борг изтегли допълнителен ипотечен кредит за дома си с площ 368 кв. м в Катринехолм, Централна Швеция, пише The Local. Заемът е в размер на 500 000 крони (76 000 долара).

С това ипотечният дълг на министъра се увеличи до 3.65 млн. крони (557 500 долара). Пазарната стойност на имота му пък възлиза на 488 800 долара.

Анализаторите отбелязват, че сред всички министри на Швеция, Борг се отличава с най-лошо финансово състояние. Неговите лични дългове са 110% по-големи от личното му състояние в имоти и пари.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Anders Borg
# 0
23:10 | 27 October 2011
profit.bg - назначете си кадърен коректор, за да изписвате по един и същ начин едно име. Веднъж пишете за Андерс Бог, после продължавате за Андерс Борг... Очевидно не ви интересува и произнасянето на името на съответния му език. Бихте могли също да цитирате източника си - http://www.thelocal.se/36940/20111024/ , така както те, от своя страна цитират жълтото(клюкарско) издание http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13824511.ab - ако това са "анализаторите" които цитирате... - драсканиците ви не струват и хартията на която биха могли да бъдат отпечатани! Влезте в час и си напишете домашните!
Андерш Бори
# 1
22:10 | 27 October 2011
Кой е следващият "закъсал", чиито имоти и сметки възлизат на САМО на 2.5 годишни заплати, докато "задълженията" му са по-малко от 3 годишни заплати? Да не говорим, че Кралството връща около 1/3 от всичката лихва платена през годината...
Anders Borg
# 2
22:10 | 27 October 2011
И кои са тия "анал-изатори"??? Жалки нещастници, започнали да съжаляват горкия Бори... Колко "откъсан" трябва да е човек, че да спекулира с това какво прави един от най-добрите фин. министри в света?!?!?!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...