Сиенит холдинг изплати 5-годишния си облигационен заем

1391
Сиенит холдинг изплати 5-годишния си облигационен заем

Сиенит холдинг АД изплати на 27 юли и последната вноска (главница 481 250 евро и лихви 12 608.75 евро) по 5-годишния си облигационен заем, съобщиха от ръководството на компанията. Плащането е извършено в рамките на 30 дни от датата на падежа, съгласно клаузата в предложението за пласиране на емисията.

Дружеството издаде първата си емисия корпоративни, обезпечени облигации - 3 850 броя, на 29 юни 2006 г. Заемът е на стойност 3.85 млн. евро, с краен падеж 29 юни 2011 година.

Обслужването на облигационната емисия е по график, съобразно първоначалния погасителен план - плащане на 8 равни погасителни вноски на всеки 6 месеца. За 5 години емитентът освен главницата е платил и лихва в размер на 938 545.90 евро.

Облигационерите по 5-годишният заем, най-големите сред които са Райфайзенбанк (България) ЕАД, Юробанк И Еф Джи България АД, пенсионен фонд ДСК Родина АД, Българска агенция за експортно застраховане EАД и др., вече получиха парите си, съобщиха от Райфайзенбанк (България) ЕАД, инвестиционен посредник на емисията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg