Сити Дивелъпмънт АДСИЦ ще предприеме първоначално увеличение на капитала от 500 хил. лв., до 2.2 млн. лв., като ще предложи на пазара 170 хил. акции с номинална стойност 10 лв.

В процеса на увеличение на капитала ще се предложат 170 хил. права, като всяко от тях ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една нова акция. Прогнозните дати за провеждането на аукциона и търговията на правата са от 17 октомври до 1 ноември, докато акциите от увеличението ще се записват до 23 ноември 2007 г.

Към настоящия момент Сити Дивелъпмънт АДСИЦ има инвестиции в две жилищни сгради. Това са комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж-к Овча Купел.

В първия си проект дружеството е взело решение да придобие 13 апартамента и 2 гаража, като размерът на инвестицията е 1.328 млн. лв. Очаква се комплексът да бъде окончателно приключен през април 2008 г., докато приходите ръководството пресмята на 2.008 млн. лв.

До момента продадени са общо 5 от 13-те апартамента, а за останалите 8 има сключени предварителни договори. (Сделките ще бъдат изповядани през декември, след приключване на увеличението на капитала).

От втория си проект компанията има разрешение да придобие 5 апартамента, 1 гараж, магазин/офис и фитнес зала. Размерът на инвестицията е 644 хил. лв., а очакваните приходи са 964 хил. лв.

Към 1 октомври от дружеството има продадени 4 апартамента, а за последния има сключен предварителен договор.

”Със средствата от увеличението на капитала ще бъдат придобити и останалите имоти в двата комплекса”, уточни Николай Димитров от дружеството. Необходимите средства за покупката на един апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража са 389 хил. лв., споделиха от компанията.

Към момента дружеството се намира в напреднала фаза на проучване на терен от 4 дка в Горна баня и може още в следващите дни да бъде сключен предварителен договор. Към края на август 2007 г. приходите от основна дейност на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ са 849 хил. лв., а печалбата възлиза на 226 хил. лв., или 4.52 лв./акция.

Основни акционери в дружеството са ЕТ Румен Вътков II с 65%, докато ДФ Ти Би Ай Динамик и ДФ Ти Би Ай Хармония са с 15 на сто. Финансови и Бизнес Консултации има 5 на сто.