Сити Дивелъпмънт ще закупи право на собственост върху имоти на ЕТ Румен Вътков-ІІ

1289
Сити Дивелъпмънт ще закупи право на собственост върху имоти на ЕТ Румен Вътков-ІІ

На проведено на 11 февруари заседание на СД на Сити Дивелъпмънт () се реши компанията да закупи правото на собственост от ЕТ Румен Вътков-ІІ върху четири недвижими имота срещу общите 192 886 евро, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса. 

Първият имот е магазин в столицата, намиращ се на ул. „Летовищна“, състоящ се от склад със застроена площ 42.30 кв. м и магазинна зала със застроена площ 73.80 кв. м. Цената на придобиване правото на собственост общо за целия недвижим имот е 78 373 евро.

Вторият имот е фитнес в сграда, също в София, на ул. „Летовищна“, със застроена площ 131.50 кв. м и цена на придобиване правото на собственост 89 338 евро.

Гараж в сграда в столичната ул. „Летовищна“ е третият имот, който е със застроена площ 21.50 кв. м и цена на придобиване правото на собственост 11 989 евро.

На последно място е гараж в сграда в София, район Лозенец, местност Кръстова вада, със застроена площ 23.30 кв. м и цена на придобиване правото на собственост 13 186 евро.

От компанията уведомяват, че в цените на придобиване не са включени държавни, нотариални, банкови и други такси и данъци и разноски.

Ръководството на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ е решило след придобиването на правото на собственост върху недвижимите имоти, описани по-горе, да прехвърли на трети лица – купувачи правото на собственост срещу общите 279 720 евро. Това ще рече, че без разходите за държавни, нотариални, банкови и други такси и данъци и разноски, минималната печалба за Сити Дивелъпмънт АДСИЦ от операцията ще бъде в размер на 86 834 евро.  

Минималните продажни цени на обектите са, както следват: магазин –  115 855 евро; фитнес – минимум 132 065 евро; гараж № 4 - 15 144 евро; гараж № 1В - 16 656 евро минимална цена. 

Изпълнителният директор на дружеството ще бъде овластен да предприеме лично или чрез надлежно упълномощено от него лице/лица всички правни и фактически действия по осъществяване на предвидените сделки.

За последно акциите на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ на БФБ са търгувани на 7 февруари срещу 13.3 лв. средно за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg