Сити Дивелопмент АДСИЦ се сдоби с лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел от Комисията за финансов надзор, стана ясно от днешното заседание на институцията.

Потвърден бе и проспект за публично предлагане на емисия акции в размер на 1.7 млн. лв., разпределени в 170 хил. броя обикновени акции с номинална стойност от 10 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са ЕТ “Румен Вътков – ІІ” с 65% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Хармония” с 15% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Динамик” с 15% от капитала и “Финансови и бизнес консултации” ООД с 5% от капитала.

„Сити Дивелъпмънт” АДСИЦ възнамерява да инвестира набраните средства основно в недвижими имоти с жилищно предназначение – апартаменти, къщи, вили, парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване.

Дружеството планира да се насочи към няколко основни пазарни сегмента: имоти с жилищно предназначение, офис и търговски площи, спортни/развлекателни имоти, хотели и имоти в регулация.

Интервю с председателя на Сити Дивелопмент АДСИЦ Румен Вътков можете да прочетете тук.