Площите на лондонското летище Хийтроу са най-скъпите в света, става ясно от данните от последния доклада на Colliers International.

Наемната цена на квадратния метър достига 262 долара годишно. Най-скъпите площите са на новопостроения 5-ти терминал, в който бяха инвестирани около 5 млрд. долара.

От изследването става ясно още, че индустриалните площи по целия свят започват бавно да усещат негативното влияния от икономическия спад.

Въпреки това на европейските пазари те показват по- устойчив напредък в сравнение с постоянно падащите нива от миналата година. В Испания, Холандия, Белгия, Швеция, Дания и Великобритания се отчита повишение в цените на този вид площи в последните няколко месеца.

В останалите части на Европа експертите не очакват нито ново поскъпване, нито понижение.

В САЩ и Канада, цените на складовите площи са отчели по-високо понижение от началото на тази година в сравнение с миналата. Прогнозите и за втората половина на тази година не са оптимистични.

В Азиатско-Тихоокенаския регион цените и наемите на складови и индустриални площи зависят изключително от движението на цените на японския пазар. Останалите важни точки определящи общия тренд са Хонг Конг, Сеул и Сингапур.