Настоящата слабост на долара спрямо британската валута дава добри възможности на британските инвеститори за покупка на недвижима собственост, коментират специалисти.

Британският паунд поскъпна над 2 долара за паунд за пръв път от 15 години насам, като се търгува с 20% над нивото му от 1.65 долара средно за последните две десетилетия.

Според Дан Джоунс от имотния портал MoveChannel силната британска валута води до най-добри възможности за британски инвеститори на пазара на недвижими имоти в САЩ от шест години насам.

Той коментира, че пазарът на недвижими имоти най-вероятно все още не е намерил своето "дъно", но той разполага със значителен потенциал веднъж щом приключи слабото му представяне.

Специалисти прогнозират, че през следващите две години е възможно той да стартира своето възстановяване.

Добри перспективи представят инвестициите в недвижими имоти за почивка, на фона на очакваните както капиталов ръст, така и повишение на доходите от наеми, според специалисти от компанията за ипотечни кредити Shaun Adams.

В същото време британците са известни със склонността си да инвестират в недвижими имоти в чужбина, като може да се окаже, че щатският пазар ще започне все по-силно да ги привлича, сочат още публикуваните в медиите данни.